onsdag den 20. marts 2013

Madplan

I mit tidligere indlæg omkring vores budget afslørede jeg, at vi laver madplan og indkøbslister til en måned af gangen. Her et et eksempel på, hvordan vores madplan og indkøbssedler til en måned ser ud.
Jeg glemte forresten at nævne i forrige indlæg at jeg bager stort set alt brød selv. 

Jeg håber i kan gennemskue systemet for det er en smule rodet. I skal ikke tage jer af alle vores tal, spørgsmålstegn og andre besynderlige ting. Det er blot en slags "noter" til os selv ;-)  

Madplan for Januar måned (27 retter):

Uge 1:

Søndag (d. 6/1):
Skinketyksteg med kartofler, bearnaise og grønt

Mandag:
Frikadeller med kartoffelsalat

Tirsdag:
Kartoffelsuppe m. brød og bacon

Onsdag:
Skipperlapskovs 

Torsdag:
Skibberlapskovs

Fredag:
Kylling i karry med sprøde grøntsager og ris

Lørdag:
Hotdogs med hjemmelavet bröd (se newyorkerbyheart) med hjemmelavet pommes frites

Uge 2:

Søndag:
Fyldig oksekødstærte (se grydelappen)

Mandag:
Stegt flæsk med kartofler og persille sovs (husk rest til Vigga)

Tirsdag:
Koteletter i paprika med ris

Onsdag:
Svensk Pølseret

Torsdag:
Tomatsuppe

Fredag:
Kryderet oksekebab med frisk pasta med ærter og bønner, vent med en smule fløde (Se grylappen)

Lørdag:
Skinesnitzel med kartofler og bearnaise

Uge 3:

Søndag:
Pastagratin med frisk mozarella og masser af basilikum (se grydelappen)

Mandag:
Forloren hare med kartofler, brun sovs og grønt

Tirsdag:
Spagetti med kødsovs (Eas fødselsdag)

Onsdag:
Gullash med kartoffelmos

Torsdag:
Gullash med kartoffelmos 

Fredag:
Minestrone

Lørdag:
Fiskefrikadeller med katoffelsalat med ærter, rød peber og løg

Uge 4:
Hakkebøf med et pift, hasselback og tzatiki (se grydelappen)

Søndag:
Mexicansk pastafad

Mandag:
Frikadeller med sprødede kryderede kartofler og salat (se grydelappen)

Tirsdag:
Koteletter i fad med grøntsager og ris (se NYBH)

Onsdag:
Tomarbagt farsbrød med ris og råkost med rosin (se grydelappen)

Tilhørende indkøbsliste for hele måneden og grønt til 1. uge:

Kolonial varer:
Majs 6 ds
HK tomater 10 stk.
Tomatpure 3 stk
Mørk Chokolade
Thousand Island
Peanutbutter crunchy
Færdig suppe
Red kidney beans 1
Hvide bønner 1
Kikærter 2 stk.
Nudler
Ris 3 stk.
Spagetti
Dolminio
Bullion
tortiliachips 
Grahammel
Hvedemel 4 stk.
Rugmel 2 stk.
Havregryn 2 stk
Græskarkerner 2 stk
Solsikkekerner
Hvide sesamfrø
Hørfrø
Krydderier: Merian, sød paprika,
Olivenolie 2 stk
Raspolie 1 stk.

Køl:
Gær 8 pk?
Smør 4 pk
Æg 2-3 pk
Kærgården
creme fraiche 1 1 ( til før d. 16)
Skærerost 2 stk Them
Bacon 11 1 1 (til før d. 22) 1 (til før d. 2)
Feta 1
Revet ost 1 1 1 (til før d. 22)
Chedder til før d. 2
Frisk pasta til før d. 22
Madlavningsfløde til før d. 22
Kødpølse
Mælk
Mayo
Remo

Smørreost

Frys:
Brød
Grønt

Grønt:
Kartoffel 1
Persille
Løg
Hvidløg
Koriander, oregano, timian
Purløg
Rød peberfrugt 1 1 1 1
Ingefær
Squash
Gulerødder
Hokkaido
Frugt

Indkøbsliste uge 2:
Gulerødder
Rød peberfrugt 1 1 1 1
Squash?
Hokkaido ?
Frugt
Kartofler
Løg 1 pose
Hvidløg
Mælk 
400 g champigon
500 g tomater
Sød mælk 2 l.

Indkøbsliste uge 3:
Karoffler 1 1
Gulerødder
Løg
Brocoli
Salat til tærte
Hvidløg
Persille
Tykmælk
Æg?
Revet ost? 1 1 1
Frisk pasta?
Madlavningsfløde?
Husk tilbehør til frikadeller
Mælk
Frugt

Indkøbsliste uge 4:
Gulerødder
Kartoffler 111
Butternutsqash
Løg
Mælk 
Frugt
Æble
Hvidløg
Bladselleri
Timian
Persille
Salat til burger
Champigon 1 1
Salat/grønt til Quesadilla

Fiskefars
Bacon 1 1 ?
Madlavningsfløde
Chedder

8 kommentarer:

  1. Hvor er det vildt! Den ligner min til forveksling!
    Læste også dit andet indlæg om at leve for et 'lille' budget. Jeg er først lige kommet ud på den anden side af SU-helvede, men min mand og jeg har levet for hans middelmådige løn og min SU i syv år - vi har to børn, to heste, hus og bil. Og vi mangler altså ikke noget. Kodeordet er: planlægning, planlægning og mere planlægning! ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hold da op. Ja, det kan jeg forstille mig planlægning og struktur i økonomien er vigtig. Jeg glæder mig godt nok også til, at komme væk fra SUen men jeg har lang vej igen. Som det er nu er jeg bare taknemmelig for, at der overhovedet findes SU. Men det bliver klart dejligt, at tjene nogle ordenlige penge. Jeg tror altid vi vil planlægge vores økonomi på denne måde, men engang i mellem kunne det da være lækkert at have lidt flere penge at være spontan med :-)

      Og sejt, at i har kunne klare jer på et lille budget.

      Slet
    2. Ja det er jo fantastisk at vi har mulighed for SU her i Danmark, selvom det ikke er noget man bliver sig af. :-)

      Slet
  2. HOld fast hvor er det en gennemarbejdet madplan. Gid jeg kunne være så struktureret på det punkt. Og det er meget inspirerende at se at der er mange supper på programmet. Har i en god opskrift på minestronesuppen? Kan Vigga godt lide supperne; og mætter det hende? Oliver spiser jo som en voksen mand, så han skal have noget, som ligger en solid bund, så han kan putte godt hele natten :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg kan afsløre, at jeg bruger ekstremt meget tid på den - men det hjælper at lave den når man er sulten ;-) Så kan jeg pludselig finde på en hel masse retter.

      Vi forsøger at lave en suppe om ugen. Hvis vi har en rigtig travl uge, så kan vi godt finde på at købe en "færdig" suppe. Hvis jeg er rigtig træt orker jeg nemlig ikke, at lave mad og så forsøger vi at "forbygge" køb af junk ;-)

      Vigga kan rigtig godt lide suppe. Hun spiser også store portioner, så jeg servere altid groft brød og bacon eller Pasta/nudler til. Så fylder det lidt mere. I forhold til minestronen så var det første gang jeg smagte det og lavede den. Det var ikke særlig vellykket og det er vidst ikke en suppe vi kommer til at spise igen ;-)

      Slet
  3. Muuums den madplan ser lækker ud :-) Hvad kl skal vi spise?? :-)
    Pjat til side :-) Den grydelappe du skriver om, den kunne jeg godt tænke mig og se...... :_) Den har da vidst mange gode opskrifter.. :-)

    SvarSlet
  4. Jamen jeg sender hermed et styks grydelap videre til dig ;-)

    http://grydelappen.dk

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange mange tak :-) Nu skal den nær studeres :-)

      Slet