- En masse forskellige brød og boller
- Pizzasngle med tomat og ost
- Pizzasnegle med pesto og salsa
- "Muffins" med frugt
- Smoothies
- Knækbrød
- Diverse grødtyper med frugt
- Tykmælk med frugt (men Vigga gylper helt vildt af det, så det er lagt på hylden igen)
- Og så får de selvfølgelig altid forskelligt frugt til disse måltider :-)
Lige nu, hvor jeg sidder og kigger på det synes jeg det ser ud af meget. Men nu spiser pigerne jo to mellemmåltider dagligt, så det er jo ikke særlig mange ting. Så, hvis der sidder nogen derude med en alletiders opskrift eller gode idéer, så tager jeg MEGET gerne imod. Jeg deler selvfølgelig gerne selv ud af opskrifter, hvis nogen er interesseret :-)
Hmm... Her har flg hittet:
SvarSletHummus m agurkestave eller brødklodser
Avocado
Kolde pastaer
Hirsepops (store poppede hirse. Fås i helsekosten)
Riskiks smurt med flødeost, smør eller tahin
Klatkager
Vafler bagt på havre og fuldkornsmel
Bon appetit : )
Kh. Sofie
Vafler bagt på havre og fuldkornsmel - det lyder spændende. Jeg vil forsøge at google mig til en opskrift.
SletTak for gode forslag :-)
Den er hjemmebikset men i store træk er det en alm vaffelopskrift hvor du bare erstatter melet med 1/3 havregryn og 2/3 fuldkomne (jeg bruger fuldkornsspelt)
Slet...hov den røg afsted : )
SletJeg kører vaffeldej i blenderen så grynene bliver blendede...
Serveres med syltetøj og flødeskum - eller frugtmos til denne alder : )
Madmuffins med broccoli og skinke :)
SvarSletDet lyder super lækkert! Har du en opskrift ellers må jeg google? :-)
Slethttp://www.hjerteforeningen.dk/index.php?pageid=27&rid=195
SletDe er super lækre :)
Rejer og avocado
SvarSletlidt havrefras + tørrede frugter
ristet rugbrød med smørreost gerne en krydret en
Tak fordi du nævner havrefras. Dem havde jeg helt glemt. Jeg må på jagt efter den økologiske version :-)
SletOmelet, dampede grøntsager (ærter, blomkål, gulerødder, broccoli osv), ristet rugbrød, riskiks, græsk yoghurt med frugtmos, hårdkogt æg i bidder, agurkestave med dip evt. Grønærtmos (opskrift i meyers mad for de mindste), avokado hapser, cherrytomater, små firkanter af ost med fx kiks :-) kender udemærket følelsen af at mangle inspiration, man vil jo gerne variere så meget som muligt. Vh Louise (amalies veninde fra Roskilde)
SvarSletTak for dine forslag :-) Omelet havde jeg ikke tænkt på. Men det kunne man selvfølgelig godt lige bikse sammen. Vigga spiser dog ikke ost og hårdkogt æg - tror det er noget med konsistensen, hehe
SletPrøv denne blog: http://bleubirdvintage.typepad.com/blog/bird-food/ -Der har jeg fundet rigtig meget inspiration til mine ungers mad :-)
SvarSletTusind tak for link. Den er virkelig fin den blog. Den skal jeg i hvert fald kigge mere på :-)
SletKender du Facebook gruppen "Dagplejens sunde mad" Der er masser af inspiration til sunde mellemmåltider.
SvarSletKh Mette
Jeg kendte den ikke, men nu har jeg meldt mig ind. Tak for det :-)
SletHmm... Jordbærkoldskål, grønsager med avokadodip, klatkager (de ryger som varmt brød i vuggestuen, hvis vi har risengrød tilbage efter frokost), pølsehorn, små frikadeller :-)
SvarSletSmå mini frikadeller er en fantastisk idé. Jordbærkoldskål lyder lækkert - og et vil jeg prøve når man kan få øko jordbær. Tak for gode forslag :-D
Sletdiv. supper
SvarSlethjemmelavet fignestænger m. hjemmebagt brød eller frisk frugt.
frossen Yogurt med frugt inden i. (evt på pind) helt sikkert nemt!!
Tænk ud af boksen- kold, varm, stor, lille, rund, firkantet, former, farver, blød, hård, kraftig smag, ingen smag, nøgen, klædt på, nyt, gammelt, opfindsomt og selvfølgelig også kedeligt ;)
Line
Jeg har faktisk ikke prøvet at lave figenpålæg. Men jeg har tænkt på det. Så jeg må helere i gang :-)
SletJeg lavede ofte sådan nogle fignekugler rullet i kokos til Sofias madpakke da hun gik i børnehave.
SvarSletlavet af figner (dem fra urtekram der staidg er "våde"), abrikoser, tranebær, rosiner, nødder osv, det hele blev blendtet, nødderne hakket og rørt i og så trillet til kugler og rullet i kokos :)
Jordbærkoldskål lavet af kærnemælk og jordbær og så med skorper til er også et hit
Det lyder super lækkert. Har du en mere præcis opskrift eller skal jeg bare prøve mig frem? :-)
SletJeg skal faktisk lave nogle her i denne uge, så kan jeg prøve at skrive ned hvad jeg præcis putter i :) men de fleste gange laver jeg bare en "dej" af en pose figner, ca 10 dadler, ½ pose apriokoser (hvis det er de tørre kan de evt vendes i sammen med nødderne, hvor man så klipper dem i små stykker), og så hakkede nødder, det skal være ca samme konsistens som når man laver havregrynskugler (du kan også hælde havregryn i, det plejer jeg dog ikke. Jeg bruger en stavblender til at blende figner, dadler mm og så i en skål og rør de sidste ting i :)
Sletog til slut trilles de i kokos (kan man ikke li kokos kan sesamfrø også bruges)