torsdag den 10. april 2014

Småpenge

Herhjemme er vi altid glade for at opdage nye, sjove og lærerige apps til Ipaden. Vigga er rigtig glad for at bruge den og hun har også helt styr på hvordan man bruger de forskellige apps. Ea og jeg synes at Ipaden er et godt værktøj i forhold til læring og der findes mange gode apps der giver mulighed for dette....

Spar Nord har udviklet Småpenge til de 3-6 årige. Det er en app skabt for at lære børnene om penge på en sjov måde. Appen består af 4 små spil og de varier i sværhedsgrad. Da Vigga blev præsenteret for den var hun på med det samme. Den er let for hende at bruge og grafikken er flot og humoristisk, hvilket har stor betydning for førstehåndsindtrykket.

Jeg vil ikke gå for meget ind i detaljerne om hvert spil, da i kan downloade det gratis til både Iphone og Ipad. Men Vigga kan spille 2 af spillene efter hensigten; hun kan sortere mønter og hun kan komme småpenge i sparegrisen. Der er en klar læringsværdi i spillet - men for Vigga handler det nok ikke så meget om penge endnu. Det handler mere om sprogstimulering, tal forståelse og hendes evne til at koncentrere sig. 

Hendes favoritspil er købmandsspillet. Hun synes det er sjovt at sige navnet på varen som ligger på disken og når hun får gættet sig til frem beløbet, som man skal betale, får man en ordentlig klapsalve og det har hun en fest med. Med tiden vil læringsværdien i spillet vokse og forståelsen for penge ligeledes. Måske jeg skal starte med at lære hende at penge er noget fysisk og ikke blot et plastikkort ;-)

Småpenge er rigtig sjov og kan uden tvivl tilføjes til listen over anbefalede apps, som jeg lavede her på bloggen for nogle måneder tilbage. Appen er gratis og kan hentes i Appstore på Iphone og Ipad. 

- Indlægges bringes i samarbejde med www.Smaapenge.dk




Ingen kommentarer:

Send en kommentar