onsdag den 14. november 2012

Tomatsuppe

I dag stod menuen på hjemmelavet tomatsuppe. Vi får altså ikke suppe HVER dag - men forsøger, at lave suppe en gang om ugen ;-) Det er tilfældigvis bare de dage, hvor jeg oftest får taget billeder.

Selv synes jeg ikke, at suppe er særlig ophidsende. Men det er en god måde, at få en masse grøntsager på og så er det nemt.


3 kommentarer:

 1. Det ser lækkert ud. Mon du vil af med opskriften :) hilsner Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kan du tro. Opskriften er fra Jamie Olivers kogebog - Alle kan lære at lave mad:

   6-8 personer
   2 gulerødder
   2 stænger bladselleri
   2 løg
   2 fed hvidløg
   olivenolie
   2 hønse- eller grøntsagsbouillonterninger
   2 dåser (á 400 gram) flåede tomater
   6 store modne tomater
   1 lille bundt frisk basilikum
   Havsalt og friskkværnet sort peber

   Skræl gulerødderne og skær dem i skiver. Snit bladselleristængerne. Pil løgene og hak dem groft. Pil hvidløgene og hak dem fint. Opvarm 2 spsk olivenolie i en suppegryde ved jævn varme. Rør de klargjorde grøntsager i, læg et ikke helt tætsluttende låg på gryde og svits grøntsagerne i 10 min. Imens sætter du en kedel vand over. Kom bouillonterningerne i en varmefast kande eller skål ig hæld 1 3/4 l kogende vand over.
   Rør rundt i vandet, til terningerne er opløst, og hæld bouillonen i suppegryden sammen med tomaterne, både de friske og dem fra dåse. Rør suppen godt i gennem og bring den i kog. Skru ned for varmen og lad suppen simre under låg i 10 min.
   Jeg kom også lidt madlavnings-fløde i, da jeg godt kan lige den lidt mere cremede konsistens. Men det er selvfølgelig valgfrit ;-)   Slet
 2. Tusind tak. Nu ryger den på madplanen i næste uge :) hilsner Louise

  SvarSlet